آیا دندان مصنوعی را می توان با ایمپلنت ثابت کرد؟

آیا دندان مصنوعی را می توان با ایمپلنت ثابت کرد؟

 

1- بله

 

2-خیر

 

 

با ارسال گزینه مورد نظر تا ساعت 6 عصر فردا به شماره 30500 در این مسابقه شرکت کنید

 

 

جواب گزینه 1

 سؤالات رایج در مورد ایمپلنت

 یکی از سوالاتی که بیشتر پرسیده میشود در مورد تفاوت برندها میباشد

 تفاوت ایمپلنتها چیست و علت تفاوت قیمتهای آنها چیست؟

کاشت ایمپلنت, کاشت دندان, دندانپزشک متخصص کاشت ایمپلنت دندان, کاشتن ایمپلنت, کاشتن دندان, دندانپزشک کاشتن ایمپلنت دندان, پیوند استخوان فک, پیوند سینوس فک, پیوند استخوان سینوس فک, بازسازی استخوان تحلیل رفته, بازسازی سینوس فک, رفع تحلیل فک دندانپزشکی ایمپلنت دندان

ایمپلنتها نوعا از آلیاِژ تیتانیوم ساخته شده اند و تفاوتهایی در شکل بدنه فرم  ظرافت و استحکام طراحی پیچ اتصال دهنده چگونگی طراحی رزوه های شیارهای ایمپلنت از نظر نفوذ در استخوان و ایجاد ثبات اولیه و از همه مهمتر ایجاد ویژگیهای خاص اضافه روی سطح ایمپلنتها میباشد که مثلا درمورد ایمپلنتهای سوییسی که از ایمپلنتهای پیشرو بازار ایمپلنت بابالای ۳۵ سال سابقه تولید میباشند نه اینکه صرفا قیمتشان بعنوان برند بودن  بالا باشد بلکه  با انجام مراحلی فنی و تکنولوژیک جداگانه روی سطح ایمپلنت تراش خورده با ایجاد حفراتی در سطح ایمپلنت آماده شده با فروبرده شدن ایمپلنت در اسید کلریدریک داغ توسط رباط سازنده و یا TPS کردن ( تایتانیوم پلاسما اسپری ) بصورت پاشیدن پودر تیتانیوم در خلا روی سطح ایمپلنت موجب ایجاد سطحی زبرتر که زیر ذره بین حالت میکروپروزیتی ( سنگپایی ظریف ) پیداکرده باشد و موجب سهولت نفوذ سلولهای استخوانی به داخل این حفرات ریز و ایجاد یکپارچگی ایمپلنت با استخوان و جوش خوردن موفق تر و با سطح پوششی با درصد بالاتر استخوان روی ایمپلنت در مقایسه با ایمپلنتهای بدون انجام عملیات در سطح آنها می گرددکه مثلا حتی بجای چهارماه زمان در بسیاری از ایمپلنتهای صرفا تیتانیوم و بدون کار روی سطح ایمپلنت در این ایمپلنتها حتی پس از حدود ۸ هفته اقدام به بارگذاری و نصب روکش مینماییم و از طرف دیگر تفاوت قیمت ایمپلنتها ناشی از مدت زمان حضورشان در بازار مصرف و پس دادن آزمایششان میباشد.

۱-ایمپلنت دندانی چیست؟

کاشت ایمپلنت, کاشت دندان, دندانپزشک متخصص کاشت ایمپلنت دندان, کاشتن ایمپلنت, کاشتن دندان, دندانپزشک کاشتن ایمپلنت دندان, پیوند استخوان فک, پیوند سینوس فک, پیوند استخوان سینوس فک, بازسازی استخوان تحلیل رفته, بازسازی سینوس فک, رفع تحلیل فک دندانپزشکی ایمپلنت دندان

ایمپلنت ( implant ) ها پایه هایی از جنس آلیاژ تیتانیوم  هستند که درون استخوان فک گذاشته می شود و به عنوان ریشه دندان جهت نگهداری روکش هایی که جایگزین تاج دندان می شوند استفاده می شوند این ریشه های مصنوعی پس از اینکه  در استخوان محکم شدند ،  دندانهای جدید یا همان روکش ها روی این ریشه ها نصب می گردند و این دندانها کاملا” از هر نظر شبیه به دندانهای طبیعی هستند و احساس طبیعی ایجاد می کنند . این روکش ها بطور ثابت توسط چسب های دندانپزشکی به ایمپلنت چسبانیده می شوند. همچنین در مواردی که برای دندانهای مصنوعی فرد گیرکافی در دهان نداشته باشد، می توان از ایمپلنت های باریک یا مینی ایمپلنت ها به عنوان محل گیر مناسبی جهت ثابت نگداشتن دندان مصنوعی استفاده نمود.

 ۲-درچه مواردی از ایمپلنت استفاده می شود؟

۱- فاصله بین دندانهای جلو در اثر از دست رفتن یک دندان بطوری که دندانهای مجاور آن طبیعی باشند.

۲- فاصله زیاد بین دندان ها در اثر از دست رفتن یک یا بیش از یک دندان بطوری که دندانهای مجاور آن طبیعی باشند.

۳- زمانی که یک یا بیش از یک دندان از انتهای هر قوس دندانی از دست رفته باشد و تنها یک سمت، دندان طبیعی باشد.

۴- زمانی که کلیه دندانهای یک یا هر دو فک از دست رفته باشد.

پیش از کاربرد ایمپلنت با دندانپزشک خود در این رابطه مشورت نمایید. برای استفاده از ایمپلنت اگر شما سابقه بیماری مزمن داشته باشید و یا مبتلا به براکسیسم (سایش دندانها) و یا امراضی از جمله دیابت و غیره باشید، باید بیماری قبل از نصب ایمپلنت مورد کنترل قرار بگیرد .

در صد موفقیت انجام ایمپلنت به عوامل مختلفی بستگی دارد که در بیماران مختلف متفاوت است. حتی این مسئله در مورد ایمپلنت فک بالا و پایین نیز تفاوت دارد. به طور متوسط میزان موفقیت ایمپلنت دندانی ۹۵% گزارش شده است.

۳- نصب همزمان ایمپلنت ؟ چرا و چگونه ؟

در دندان های جلو بهترین حالت قرار دادن ایمپلنت قرار دادن ایمپلنت بلافاصله پس از کشیدن دندان است ولی این تنها

در صورتیست که ریشه دندان کشیدنی عفونی نباشد موجب تخریب استخوان  محل قرارگیری ایمپلنت نشده باشد، که در این صورت شانس زیادی برای برای جایگزینی همزمان ایمپلنت وجود دارد.

در مورد دندانهایی خلفی که معمولاً چند ریشه هستند و مخصوصاً اولین دندانهای خلفی بزرگ که دو یا سه ریشه است، جایگزین همزمان دندان کشیده و ایمپلنت معمولاً مقدور نیست و بهتر است حدود ۱۰تا ۱۲ هفته صبر کرد.

 ۴- مزایای داشتن ایمپلنت دندانی چیست؟
ایمپلنتهای دندانی جایگزین مناسبی هستند برای :
– کسانی که با دندان مصنوعی متحرک نمی توانند عمل جویدن را براحتی انجام دهند .
– کسانی که دندانهای خود را از دست داده اند و نمی خواهند دندان مصنوعی متحرک داشته باشند.
– کسانی که احتیاج به بریج (پروتز ثابت) دارند ولی نمی خواهند دندان های سالم مجاور جای خالی دندان از دست رفته شان آسیب ببیند یا تراشیده شود .
– کسانی که تمایل به داشتن دندانهایی بامشابهت خیلی نزدیک به دندانهای طبیعی دارند .

کاشت ایمپلنت, کاشت دندان, دندانپزشک متخصص کاشت ایمپلنت دندان, کاشتن ایمپلنت, کاشتن دندان, دندانپزشک کاشتن ایمپلنت دندان, پیوند استخوان فک, پیوند سینوس فک, پیوند استخوان سینوس فک, بازسازی استخوان تحلیل رفته, بازسازی سینوس فک, رفع تحلیل فک دندانپزشکی ایمپلنت دندان

 ۵- چه کسانی کاندید مناسبی جهت دریافت ایمپلنت دندانی هستند؟
بخاطر پیشرفت شایان در تکنولوژی ایمپلنت ، امروزه افراد زیادی کاندید انجام این درمان هستند  اصولا” اگر شخصی منعی در انجام خروج دندانها و پروتز ثابت نداشته و از نظر سیستم بدن هم نسبتا” سالم باشد ، می تواند کاندید دریافت ایمپلنت به شمار رود .تنها در مورد بیماری قند با قند ناشتای بالای ۱۵۰ که کنترل نشود و یا در مورد افراد سیگاری با تعداد بالای سیگار در روز محدودیت هایی داریم که باید رعایت شود .

 ۶-در بعضی موارد استخوان شخص ضعیف است باید چه کرد؟

 باید بوسیله مواد استخوانی تقویت گردد ، که این امر یا قبل از قراردادن ایمپلنتها صورت می گیرد و یا هنگام قراردادن آنها.دربیشترمواقع عمل جراحی قراردادن ایمپلنتها بدون جراحی تحت بی حسی موضعی و یا با انجام جراحی محدود انجام می گردد . در صورت تمایل بیمار با قالبگیری قبل از کار و ساخت دندان های موقت جهت خالی نبودن دهان پلاک موقت در جای خالی می تواند قرار گیرند تا زمانی که ایمپلنت خود دارای رویه ی دندانی شود . این زمان بین ۲ ماه تا ۵  ماه می تواند باشد .

 ۷- زمان دوام و هزینه ایمپلنتهای دندانی تا چه حد میباشد؟
هزینه ایمپلنت بعلت تعداد کمپانی ها ی سازنده این قطعه در آسیا ، اروپا و امریکا دارای قیمتهای متفاوت است و در بعضی از انواع آن هزینه یک ایمپلنت کمتر از هزینه یک بریج و موارد جانبی آن می باشد و مادام العمر میباشد.

 ۸-آیا ایمپلنتهای دندانی نیاز به مراقبت ویژه دارند؟
اصولا” ایمپلنتهای دندانی باید از همان توجه و مراقبتی برخوردار گردند که در دندانهای طبیعی انجام می گردد .

اگرچه ایمپلنت مثل دندان دچار پوســــیدگی نمی شود ولی میکروب های دهانی  می توانند تحت شرایطی به لثه اطراف ایمپلنت آسیب برسانند که در ادامه آسیب لثه موجب تحلیل استخوان اطراف ایمپلنت و اگر اقدامی صورت نگیرد حتی باعث  از دست رفتن ایمپلنت می شود .

پس توجه و مراقبتی بهداشت شخصی بطور روزانه در کنار مراجعات سالانه به دکتر مربوطه جهت چکاپ ضرورت دارد .پس تا وقتی که تصمیم جدی به مسواک زدن ندارید ، برای نصب ایمپلنت مراجعه نکنید .

 

 ۹-آیا ایمپلنت توسط بدن پس زده می شود؟
آنگونه که در پیوند یا کارگذاری ریه ، قلب و یا کلیه مصنوعی شنیده می شود ، در مورد ایمپلنت چنین نیست و بدن ایمپلنت را پس نمی زند. ایمپلنتهای دندانی از جنس فلز تیتانیوم هستند که با بدن بسیار سازگار هستند.

 

۱۰- جهت انجام جراحی تمام فک ایمپلنت در یک جلسه ، چندروز باید مرخصی گرفت؟
عمدتا” فقط در نصب تعداد زیادی پایه در یک جلسه مثلا در نصب پایه های یک فک خصوصا وقتی که همراه باز سازی استخوان باشد در روز جراحی و روز بعد ازآن بایستی از انجام کارهای روزمره و مشکل جلوگیری شود و شخص استراحت داشته باشد . البته در این مرکز بسیاری از کارها بدون جراحی به تشخیص دکتر انجام می گردد.

 

۱۱-اگر ایمپلنت انجام نشود وجای دندان خالی بماند چه میشود؟
وقتی شما دندانتان را از دست می دهید ، آهسته آهسته استخوان در آن ناحیه تحلیل می رود و کم کم دندانهای مجاور تغییر مکان می دهند و تماسشان غیر عادی شده و موجب ورود مواد غذایی بین بقیه دندان ها و پوسیدگی و یا ناراحتی لثه آنها می گردد ، سپس دندانهای مقابل رویش بی رویه می کنند و سیستم دندانی شما را دچار اختلال مینمایند . استخوان فک کم کم تیز می شود و نسج نرم روی آن ( لثه ) نازک و آسیب پذیر می شود . زبان رشد بی رویه می کند و در جای خالی قرار می گیرد . در صورت از دست دادن دندانهای بیشتری عملکرد سیستم جونده به نسبت یک سوم تا یک چهارم برابر کاهش می یابد و شخص به سمت غذاهای غیر فیبری و نرم گرایش پیدا می کند . وقتی استخوان تحلیل می رود در این زمان حتی درمان توسط ایمپلنتهای دندانی گاهی غیر ممکن و یا خیلی سخت و زمان بر می شود .

 

 

۱۲-آیا هرکس می تواند همان شکل ظاهری را که از ایمپلنت انتظار دارد بدست آورد ؟
هر شخصی دارای شرایطی مخصوص به خود در زمینه  استخوان مخاطی و ظاهری می باشد ،که بر اساس ساختمان و زاویه دندانها و استخوان فک پس از خارج شدن دندان ها و خصوصا بر اساس وضعیت و محل فک مقابل و و سایز و رنگ دندان های مجاور ناحیه بی دندانی رنگ و سایز روکش نهایی تعیین و ساخته میشود که شباهت بسیاری با دندان طبیعی فرد و شکلی بسیار عادی و طبیعی خواهد داشت .

   

۱۳-چه کسانی نمی توانند دندان بکارند؟

در حال حاضر تنها گروه‌هایی که برای کاشت دندان مناسب نیستند، شامل بیمارانی است که به نوعی دچار ضعف سیستم ایمنی هستند، به عنوان مثال بیمارانی که رادیوتراپی داشته‌اند، به مدت دو سال نمی‌توانند ایمپلنت کنند. همچنین افرادی که به مواد مخدر اعتیاد دارند، نمی‌توانند کاشت دندان داشته باشند.

 

پس برای رسیدن به نتیجه مطلوب در کاشت دندان داشتن لثه‌ای سالم با خون‌رسانی مناسب و سیستم ایمنی مناسب ضروری است.

 در سال‌های نه‌چندان دور، کاشت دندان برای بسیاری از بیمارانی که مبتلا به بیماری‌های شایع زمینه‌ای چون بیماری‌های قلبی ـ عروقی، دیابت، نارسایی کلیوی، پوکی استخوان، بیماری‌های تیروییدی و آرتریت روماتوئید بودند، امکان‌پذیر نبود و این بیماران مجبور به استفاده از پروتزهای متحرک با مشکلات خاص خود بودند.

 اما امروزه با پیشرفت ایمپلنت‌ها، قدرت اتصال آنها به استخوان افزایش یافته و این امکان فراهم شده که بیمارانی با مشکلات زمینه‌ای بتوانند درمان ایمپلنت را انجام دهند

در صورتی که بیمار دارای هرگونه بیماری کنترل‌نشده‌ای باشد مثل دیابت، امکان جراحی ایمپلنت وجود نخواهد داشت، اما با کنترل بیماری زمینه‌ای، این امکان فراهم خواهد شد.

بیماران خاص

بیمارانی که دچار بیماری‌های سیستمیک چون بیماری‌های قلبی ـ عروقی هستند، در صورتی که مشکلات قلبی‌شان، از نارسایی عروق کرونر گرفته تا فشار خون و… کنترل شده باشد و تحت مشاوره پزشکی قرار گرفته باشند، می‌توانند جراحی ایمپلنت کنند.

طی درمان ایمپلنت در بیماران دیابتی علاوه بر مشکلات زمینه‌ای، احتمال مشکلات موضعی نیز در ناحیه جراحی وجود خواهد داشت. در این بیماران کنترل سطح قند خون، حداقل سه ماه قبل از ایمپلنت لازم است. این بیماران حتی پس از جای‌گذاری ایمپلنت نیز در خطر ایجاد مشکلات پس از درمان خواهند بود. همچنین رعایت بهداشت دهان و کنترل سطح قند خون از نکات بسیار مهم در این دسته از بیماران است.در بیماران مبتلا به آرتریت روماتویید که سال‌های زیادی از داروهای کورتیکواسترویید استفاده می‌کنند، عواملی مانند افزایش قند خون و کاهش تراکم استخوان موجب افزایش مشکلات پس از کاشت ایمپلنت خواهد شد.

 

۱۴- پوکی استخوان مانعی برای ایمپلنت نیست؟

توجه به داروهای مصرفی بیماران دارای پوکی استخوان، یا کاهش تراکم استخوان از نکات بسیار مهمی است که در جراحی ایمپلنت باید به آن توجه شود.این بیماران اغلب به جز کلسیم، از داروهای خاص دیگری نیز استفاده می‌کنند که به صورت هفته‌ای یک‌بار تجویز می‌شود و اغلب به علت عدم آشنایی بیماران با دارو‌های مکمل کلسیمی اشتباه گرفته می‌شود. این داروها به علت عوارض مخرب روی استخوان فک، از رژیم دارویی بسیاری از کشورها در حال حذف شدن است. باید توجه کرد در صورتی که این دسته از بیماران بیش از سه سال از این دسته دارویی استفاده کرده باشند، باید با پزشک معالج در ارتباط با قطع یا جایگزینی این دسته دارویی مشورت شود و در صورت امکان تا سه ماه درمان دارویی آنهابه تعویق بیفتد.

 

۱۵-کاشت دندان در استخوان تحلیل رفته، انجام  پذیر است؟

در بیمارانی که مشکلات و بیماری‌های سیستمیک ندارند نیز ممکن است که استخوان‌های فک پس از کشیدن دندان، تحلیل برود که این میزان در سال اول پس از کشیدن دندان بیشتر از سال‌های بعد است. در افرادی که استخوان تحلیل رفته و نیاز به جایگزینی ایمپلنت دارند درمان موفق ایمپلنت میسر نخواهد شد، مگر با بازسازی استخوان، که این امر بر جایگزینی ایمپلنت اولویت دارد.

جایگزینی استخوان، یعنی یک نسج زنده اغلب دشوار‌تر از جایگزینی دندان است. در صورتی که به این امر توجه نشود ایمپلنت، چه به صورت فوری چه به صورت تاخیری حتی پس از چند سال دچار مشکل خواهد شد. 

 

۱۶-یک کاندیدای مناسب باید دارای چه شرایطی باشد؟

سلامت کلی بدن، لثه های سالم و مقدار کافی استخوان برای جوش خوردن ایمپلنت. بعضی مردم چنان استخوان فک شان را از دست داده اند که تنها راه موجود برای درمان آنها ایمپلنت است ولی پیش از آن باید استخوان به روشهای خاصی تا اندازه مطلوب بازسازی شود و همکاری بسیار مناسب در جهت مراقبت از ایمپلنت ها و لثه های اطراف آنها شامل مسواک زدن روزانه و کشیدن نخ دندان، لازم است. همین طور ویزیت های منظم از سوی دندانپزشک هم مهم است.

به طور کلی افرادی که مناسب دریافت ایمپلنت نیستند شامل: افراد بسیار جوانی که فک آنها به حد کافی رشد نکرده است، بانوان باردار، افراد الکلی یا معتاد، افرادی که پرتو درمانی در ناحیه سر و گردن داشته اند، افرادی که بیماری های مزمن مثل دیابت و هموفیلی و بیماریهای بافت همبند داشته اند افرادی که داروهای خاصی مثل استروئید وکورتن استفاده می کنند و افرادی که دندان قروچه مرتب شدید شبانه دارند، احتمال شکست ایمپلنت زیاد است.

نگران نباشید، دندانپزشک با کمک شما می تواند تشخیص دهد شما کاندید مناسبی هستید یا خیر. بررسی شامل معاینه دهان و دندان و بررسی تاریخچه پزشکی و دندانپزشکی است. از فک شما عکس های رادیوگرافی تهیه می شود و در صورت نیاز CT اسکن هم گرفته می شود تا اطلاعاتی راجع به تراکم استخوان و حتی شکل آن بدست آید و پس از مشورت با شما در مورد راهها و هزینه ها و مشکلات و مراحل کار، درمان صورت می گیرد.

 

هنگام انتخاب ایمپلنت میزان استخوان در دسترس، میزان استحکام استخوان و زمان گذاشتن ایمپلنت در نظر گرفته می شود که ما در این مرکز با داشتن تعداد زیادی از انواع برندهای ارجینال اروپایی و امریکایی به شما این امکان را می دهیم که هم از نظر علمی و هم اقتصادی ایمپلنت مناسب خود را انتخاب نمایید.

و اگر استخوان کافی برای گذاشتن ایمپلنت در دسترس نباشد می توان در شرایط خاص مقداری استخوان برگرفته از نقاط دیگر پیوند زد.همچنین بر حسب میزان سختی استخوان انواع پیچ دار و بدون پیچ ایمپلنت انتخاب می شود. ایمپلنت می تواند بلافاصله پس از از دست رفتن دندان و کشیدن آن یا پس از زمان طولانی ترمیم، جایگزین شود. شکل ایمپلنت مانند ریشه دندان طبیعی است. پس از از دست رفتن دندان در صورت عدم جایگزینی سریع با ایمپلنت امکان تحلیل استخوان و کاهش توانایی جویدن و کج شدن دندانهای کناری است. اگر گذاشتن با تاخیر ایمپلنت پیشنهاد می شود ایمپلنت های کوچکتر و استوانه ای به دلیل در دسترس بودن استخوان کمتر استفاده می شود.

همچنین در این مرکز اگر به صلاحدید دکتر شرایط استخوانی مناسب باشد در همان جلسه قراردادن پایه ها به شما روکش تحویل خواهیم داد .

مکان گذاشتن ایمپلنت و نوع سیستم مناسب تنها بوسیله معاینه ای که دندانپزشک انجام میدهد با در نظر گرفتن سایر شرایط قابل بیان است. میزان حجم و دانسیته استخوان فک، تعداد و موقعیت و استحکام دندانهای طبیعی فرد، شرایط لثه، شرایط و تعداد دندانهای فک مقابل از عوامل مهم حین معاینه است.

کاشت ایمپلنت, کاشت دندان, دندانپزشک متخصص کاشت ایمپلنت دندان, کاشتن ایمپلنت, کاشتن دندان, دندانپزشک کاشتن ایمپلنت دندان, پیوند استخوان فک, پیوند سینوس فک, پیوند استخوان سینوس فک, بازسازی استخوان تحلیل رفته, بازسازی سینوس فک, رفع تحلیل فک دندانپزشک ایمپلنت دندان